Vuohijärvi Soi – Kohtaamisia Hartolan PVY-talolla ja lavalla

Kesällä 2015 vietetään Jaalassa iloisia musiikkihetkiä kesäjaalalaisten muusikoitten ja heidän taiteilijavieraittensa tarjoamina. Lavoille astuvat nuoret muusikot yhdessä alan konkareitten kanssa.

Kohtaamiset- konserttisarja tarjoaa musiikkia moneen makuun. Hartolan kylän PVY-talolla kuullaan neljänä peräkkäisenä elokuun päivänä suomalaista traditionaalista musiikkia, jazzia, kesäillan tangoja ja klassisen musiikin virtuoositeoksia. Myös lapsille ja koko perheille on omia konsertteja.

Sibeliuksen 150- vuotis juhlavuoden konsertissa kuullaan harvinaisuutena esim. Sibeliusta modernilla suomalaisella konserttikanteleella. Skotlantilaiseen Ceilidh illanviettoperinteeseen tutustutaan tanssien, laulaen ja soittaen.

Vuohijärvi Soi -tapahtuma tarjoaa konsertteja ja taidetyöpajoja kaikenikäisille alueen asukkaille, lomalaisille ja kaikille musiikin ja taiteen ystäville.

Konserttien kuvittamisesta vastaa taiteilija Noora Nevalainen, jonka töistä on nähtävillä kooste näyttelyn muodossa PVY-talolla. Nooran kuvataidetyöpajoissa pääsevät kaikki kokeilemaan kuvataiteilua. Samassa tilassa on artesaani Ari Tykkyläisen soitinnäyttely ja  soitinrakennustyöpajoja. Nyt on mahdollisuus vaikkapa koko perheillä oman soittimen, mm. pitkähuilun rakentamiseen. PVY – talolla tapahtuman aikaan järjestetään myös käsityöpajoja.

Jaalan Musiikki- ja Monitaide ry vie iloisia musiikkituulahduksia kesän aikana PVY-talon lisäksi Paljakka-Pökölään, Verlaan, kylien tapahtumiin ja senioreille palvelutaloihin.

Konserttisarja tuo Jaalaan raikkaita nuoria, palkittuja ammattimuusikoita ja – taiteilijoita, jotka haluavat työskennellä arvostamansa alueen musiikkikulttuurin elävöittämiseksi. Taiteilijat saapuvat Jaalaan paljolti vapaaehtoispanoksin alueen kulttuurisen hyvinvoinnin kehittämiseksi ja mahdollistamiseksi.

Kohtaamiset konserttisarjan 2015 järjestää Jaalan Musiikki- ja Monitaideyhdistys ry.
Konserttisarjaa ovat tukeneet JEV-säätiö, Kaakkois-Suomen Taidetoimikunta sekä Hartolan kylän Pienviljelijäyhdistys.

Alla olevassa linkissä Kohtaamisia-tapahtuman aikataulu!

Vuohijärvi Soi