Kesän 2015 kylänäytelmäproduktio: Sodan Tuomat

Lunta sataa koko ajan lisää mutta Hartolan kylällä katseet on suunnattu jo ensi kesään. Haluaisimme kertoa hieman aktiivisen näytelmäseurueen kuulumisia.
Ensimmäinen Hartolan kyläläisten suurelle yleisölle esitetty kylänäytelmähän oli nimeltään Sodan Tuomat ja sitä on toivottu monesti uudelleen näytettäväksi. Ohjaaja-käsikirjoittajamme Vuokko on kuitenkin niin tuottelias ja innokas uusien haasteiden edessä ettei näytelmäporukka ole malttanut pysähtyä yhteen näytelmään pitkäksi aikaa. Nyt kuitenkin toiveisiin vastataan ja ensi kesänä näytelmäseura siirtyy nostalgisesti kahdeksan vuoden taa, ensiaskeliinsa.
Näytelmä kertoo Koivistolta kuorma-auton lavalla sotaa pakoon kylällemme tulleen perheen elämästä Hartolan kylässä. Näytelmä on kirjoitettu evakkoperheen nuorimman tytön näkökulmasta, perustuen kylällämme evakkona asuneen Anja Dammertin sekä kyläläisten muistikuviin. Laajemmalti Sodan tuomat kertoo evakoiden matkasta tutusta tuntemattomaan sekä kahden kulttuurin kohtaamisesta pienellä kylällä.
Tämä näytelmä ei kerro niinkään pelosta, menetyksistä eikä ikävästä, vaan ajan kultaamista muistoista. Näytelmän kulkua ryydittävät pelimannien soittamat sota-ajan kappaleet.
Vuonna 2007 esitetyn näytelmän suosio löi ällikällä koko ahkeran näytelmäryhmän. Epäiltiin että josko tulisi edes 50 katsojaa mutta sana evakkotarinasta oli kiirinyt ja näytelmä näyteltiin suursuosion takia kolme kertaa peräkkäin!
Viisinäytöksisen näytelmän llipun hinta on 15 €/hlö, sisältäen kahvit näytelmän jälkeen.
Suosittelemme lämpimästi lippujen varaamista hyvissä ajoin etukäteen sillä usea näytös on jo ennakkoon loppuunmyyty! Liput voi varata Hartolankyla.fi-sivuston yhteydenottolomakkeella tai sähköpostitse Tiia.Taavila @ gmail.com. Lippuja myydään varaustilanteen salliessa myös paikan päällä.
Näytökset ovat
lauantaina 27.6. klo 18 ja 20 sekä
sunnuntaina 28.6. klo 14 ja 16.
Näytösajat löytyvät myös tämän sivuston tapahtumakalenterista.
Näytelmä esitetään tunnelmallisella Pienviljelijäyhdistyksen talolla, joka on näytelmien tuotolla kunnostettu jo esteettömäksi. Näytelmä kestää noin 1,5 tuntia jonka jälkeen kahvitellaan katetulla ja lasitetulla tanssiavalla Hartolanjoen äärellä.
Mukavaa kevättalvea Hartolan kylältä!
Sodan Tuomat - tytöt aidalla

Sodan Tuomat – tytöt aidalla
HUOM! kopiointi kielletty!