Turinatupa

Tervetuloa Turinatupaan PVY-talolle!

PVY ja Hartolan kutojat järjestävät Turinatuvan kolmena sunnuntaina:

20.11.2022 klo 13 -15
27.11.2022 klo 13 -15
4.12.2022 klo 13 -15

Tule kahvittelemaan ja pelaamaan bingoa!

Vuoden 2022 näytelmä

PVY:n teatteri esitää elokuussa 2022 näytelmän ”Kätketty salaisuus turvaksi vapauden”. Käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa tututtuun tapaan Vuokko Tuomi.

Näytökset:
To 11.8.2022 klo 19:00
Pe 12.8.2022 klo 19:00
La 13.8.2022 klo 14:00
La 13.8.2022 klo 16:00
Su 14.8.2022 klo 14:00
Su 14.8.2022 klo 16:00

Lipun hinta on 18 €, lapset alle 15 vuotta 5 €. Näytelmän lisäksi lippu sisältää valokuvanäyttelyn ja kahvitarjoilun. Ovelta lippuja lunastettaessa voi maksaa vain käteisellä. Lippukassa aukeaa tuntia ennen näytöstä.

Lippuja voi varata ennakkoon  sähköpostilla 
jaalanhartolan.pvy@gmail.com
Sähköpostiin tulee merkitä yhteystietojen lisäksi,  mihin näytökseen haluaa ja kuinka monta lippua. Vastauspostina toimitamme varausvahvistuksen ja pankkitilin numeron, johon voi halutessaan suorittaa maksun ennakkoon. Lipun voi lunastaa ovelta viimeistään puoli tuntia ennen näytöstä joko käteismaksulla tai esittämällä kuitin maksusta.

Tervetuloa viihtymään näytelmän parissa!
T. PVY:n näytelmäkerho ”Konut vilmitählet”

Kirpputori & käsityön myyntinäyttely

Hartolan kutojat järjestävät  kirpputorin ja käsityön myyntinäyttelyn PVY-talolla ja lavalla la 28.5.2022 klo 10 -14.

Tule myymään tai ostoksille ja katsomaan, mitä kutojat ovat työstäneet talven aikana.

Puffetti ja arpajaiset, varaa käteistä.

Myyjät, ilmoittautukaa Mirjalle, puh. 0400 646 871.

Tervetuloa.

 

 

 

 

Kokouskutsu

Jaalan Hartolan pienviljelijäyhdistys ry:n sääntömääräinen kevätkokous
20.3.2022 klo 18:00 PVY-talolla.

Kokouksessa käsitellään sääntöjen kevätkokoukselle määräämät asiat.

Tervetuloa
Hallitus

Vuoden 2021 näytelmä

PVY:n teatteri esitää elokuussa 2021 näytelmän ”Kylä tähyää tähtiin”. Käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa tututtuun tapaan Vuokko Tuomi.

Näytökset:
To 12.8.2021 klo 19:00
Pe 13.8.2021 klo 19:00
La 14.8.2021 klo 14:00 Loppuunmyyty
La 14.8.2021 klo 16:00
Su 15.8.2021 klo 14:00
Su 15.8.2021 klo 16:00

Lipun hinta on 18 €, lapset alle 15 vuotta 5 €. Näytelmän lisäksi lippu sisältää valokuvanäyttelyn ”Hartola ennen vanhaa” ja kahvitarjoilun. Ovelta lippuja lunastettaessa voi maksaa vain käteisellä. Lippukassa aukeaa tuntia ennen näytöstä.

 

Kuvassa tytöt Hartolan sillalla. Valokuvanäyttelyssä esillä kuvia Hartolan kylästä vuosikymmenten varrelta.

Lippuja voi varata ennakkoon  sähköpostilla 
jaalanhartolan.pvy@gmail.com
Sähköpostiin tulee merkitä yhteystietojen lisäksi,  mihin näytökseen haluaa ja kuinka monta lippua. Vastauspostina toimitamme varausvahvistuksen ja pankkitilin numeron, johon voi halutessaan suorittaa maksun ennakkoon. Lipun voi lunastaa ovelta viimeistään puoli tuntia ennen näytöstä joko käteismaksulla tai esittämällä kuitin maksusta.

Tervetuloa viihtymään näytelmän parissa!
T. PVY:n näytelmäkerho ”Konut vilmitählet”

 

 

Juhlapaikkana PVY: Häät ja muut juhlat Kouvolan Jaalassa

Hartolan kylän pienviljelijäyhdistys vuokraa erilaisiin tilaisuuksiin omistamaansa seurantaloa sekä talon viereistä idyllistä  tanssilavaa Hartolanjoen rannalla Jaalassa, Kouvolassa.

Kopiointi kielletty

Kopiointi kielletty

Talvisin juhlitaan seurantalolla, jossa on sali, noutopöytätila sekä keittiö. Seurantalolle mahtuu n. 80 hengen juhlaseurue. Kesäisin juhlaväkeä palvelee myös maalaisromanttinen vanha tanssilava joen rannalla jonne mahtuu reilusti väkeä, viime kesänä juhlittiin jopa yhdet 200 vieraan häät, tosin silloin pihalle pystytettiin myös teltta vieraita varten sekä toinen teltta noutopöydälle.

Tänäkin vuonna meillä Hartolan kylällä on ollut mukavasti aiheita juhlaan ja PVY:n taloa ja tanssilavaa on vuokrattu ahkerasti. Suurin osa vuokraajista on suht paikallista väkeä; hääpareja, merkkipäivän juhlijoita sekä valmistuneita, mutta sattuipa yksi hääpari Helsingistäkin Hartolan kylään hieman ”Destination Wedding”-tyylisesti. Kiittelivät kaunista Jaalan puukirkkoa 10 km päässä juhlapaikalta sekä maalaismiljöötä. Myös yhteistyö ja yhteydenpito hoitui ja tarvittavia koristeita, tavaroita ja viime hetken viilauksia hoidettiin jopa yhdessä kyläläisten voimin.

Tänä kesänä PVY:llä on ollut ensimmäistä kertaa ”pakettitarjous” seurantalon ja tanssilavan yhteisvuokrauksesta. Tanssilavan vuokrauksessa tämä on koettu näppäräksi koska juhlien järjestämiseen tarvitaan yleensä myös paljon varastotilaa sekä kylmäsäilytystilaa, mahdollisen bändin takahuonetta yms ja ovatpa pienet vieraatkin saaneet olla rauhassa talon salissa leikkimässä yksissä juhlissa. PVY:n vuokraushinnastoa on joskus kehuttu edulliseksikin.

PVY:n vuokraushinnaston löydät täältä.

PVY:n pihapiirissä on myös pieni lasten leikkipaikka keinuineen ja liukumäkineen sekä ihastuttava nuotiopaikka joen rannassa. Eräissä juhlissa yksi vieraista kaivoi autonsa takakontista kitaran ja musisoi yön pikkutunteina nuotiolla. Olipa mukavaa lepuuttaa tanssimisesta väsyneitä jalkoja ja hyräillä tuttuja kappaleita tähtitaivaan alla, nuotion loisteessa.

Kesäksi 2018 on tällä hetkellä neljä juhlavarausta joten lisääkin vielä mahtuu! Listasin tähän alle mietteitäni hääni PVY:llä juhlineena morsiamena, järjestelyissä monia auttaneena ja vieraanakin tanssahdelleena siitä, miksi kannattaisi pitää juhlat PVY:llä.

 • Tunnelma
  Kesäiset juhlat vanhalla pärekattoisella tanssilavalla joen rannalla, ihanaa!
  Mikäli avainsanoja juhlatilan valinnassa ovat maalaismaisema, luonnonläheisyys, rustiikkisuus, boheemius, romanttisuus sekä villikukat, puu, heinäpaalit… Tämä on ehdottomasti oikea paikka teidän häillenne!
 • Muuntautuvat tilat
  Tämä pätee varsinkin tanssilavalla, jossa on yksi iso tila. Tämän tilan voi koristella mieleisekseen, pöydät järjestellä omia tarpeita ajatellen joko keskelle tilaa, toiseen päähän tilaa ja ehkä tarjoilupöytiä vastakkaiseen puoleen tai sitten reilusti pöydät reunoille ja tanssitilaa keskelle tanssilavaa. Toisaalta myös iso piha on käytettävissä joten varsinkin jos vieraita tulee reilummin, voisi yhden ison teltan pystyttää pihalle ja varata tanssilavan vain tanssimista varten. Pihalla voi myös olla pelejä ja leikkejä, photoboothia, tarjoilutelttaa ynnä muuta ynnä muuta. Hyvällä mielikuvituksellani voisin kuvitella vaikkapa 300 vieraan häitä tanssittavan Hartolan kylän tanssilavalla. Myös parkkitilaa löytyy reilusti suoraan juhlapaikan edestä, joten viimeistenkään ei tarvitse kipittää paikalle juhlatamineissa pitkän matkan päästä.
 • Vapaus valita pitopalvelu, juomat yms.
  Paikallisilta pitopalveluilta saa todella hienosti räätälöityä palvelua servieteistä tarjoiluihin ja kaikkea siitä väliltä. Erityisen hienoa on, että anopin karjalanpiirakat, kenties Tallinnasta tuodut juhlajuomat sekä pitopalvelun tarjoilut mahtuvat samaan pöytään sulassa sovussa. Itse tuppasin olemaan hieman tee-se-itse-morsian ja kokkailimme aika paljon ruokia suvun kesken itse. Pitopalvelu tarjoili sitten sovitusti ruuat ja kahvit.
 • Seurantalon moderni suurtalouskeittiö, esteettömyys
  Itseni yllätti, kuinka paljon kylmäsäilytystilaa tarvitaan ruuille. Tietysti juomat olivat kylmässä heti ensimmäiseksi, mutta onneksi myös vuoroaan odottaville ruuille sekä tähteille löytyi reilusti kylmätilaa. Talon keittiöstä pääsee näppärästi muutaman kymmenen metrin päähän tanssilavalle, joten ”huolto” pelaa juhlien ajan. Tiskarinakin olen eräissä juhlissa ollut ja huomasin mm. PVY:n uuden suurtaloustiskikoneen arvon. PVY:n keittiöremontin yhteydessä keittiöstä tehtiin enemmän ”suurtalous-mallinen” jolloin astioiden ja ruokien liikuttelua ajateltiin ergonomisesti ja niin, ettei välttämättä tarvitse viettää koko yötä järjestellen paikkoja juhlien jälkeen.
  Esteettömyys on myös mukava asia kun pitää kanniskella painavia kuormia tai vaikka jos joku vieraista ei pystykään esim. kulkemaan rappusissa. Koska omankaan kylämme vanhukset eivät enää nuorru, päätimme kunnostaa kyläläisiä palvelevan PVY:n tilat kokonaan esteettömiksi kerralla! Talon varustukseen kuuluu mm. wc jonne pääsee jopa pyörätuolilla ja kulkuluiskat.
 • Mukava ja joustava yhdistys ”vuokranantajana”
  PVY ei nipota turhaan. Juhlia järjestelemään ja koristelemaan pääsee viimeistään edellisenä päivänä, aamusta. Siivoukseen on varattu toinen päivä, iltaan asti. Yleensä kuitenkin voidaan sopia joko pidemmästäkin järjestely- ja siivousajasta tai sitten tavaroiden säilyttämisestä jossakin ennen ja jälkeen juhlien. Juhlapaikalta ei tarvitse poistua tiettyyn kellonaikaan vaan voi nauttia ainutkertaisesta päivästä ja juhlatunnelmasta niin pitkälle yöhön kuin jaksaa.
 • Majoitus
  Vaikka ehkä kartasta katsomalla tuntuu, että olemme keskellä ”ei mitään”, niin vieraille kuin itsellekin löytyy kyllä peti joten välttämättä ei tarvitse edes lähteä ajamaan juhlien jälkeen kotiin. Majoitusta lähiseudulla tarjoaa mm. Aurantolan kartano sekä mansikkatila Sinibell. Myös kyläläisiltä kysymällä on löytynyt aina joku vapaa mökki, tässäkin mukava PVY:n väki voi olla avuksi.

PVY:n varausohjeet sekä varaushinnaston löydät täältä.

Lähetän kaikille juhlia suunnitteleville ystävällisiä terveisiä ja lämpimät tervetulotoivotukset Kouvolan Hartolan kylälle PVY:lle tutustumaan, voin lähteä oppaaksi 🙂

Häähumussa henkisesti edelleen mukana oleva
Tiia Valkeapää
Tiia.valkeapaa @ gmail.com

PVY-talon tanssilava juhlatamineissa. Kuva Mikko Huupponen

PVY-talon tanssilava juhlatamineissa. Kuva Mikko Huupponen. Kopiointi ilman kuvaajan lupaa kielletty.