Luontoliikunta

Hartolan kylältä löytyy sekä vesistöjä että harjumaisemaa joissa liikkuminen ja retkeily on erittäin suositeltavaa. Luontoliikunta tutkitusti rentouttaa mielen sekä antaa voimaa. Alla on esitelty muutamia ehdotuksia joilla parhaiten nauttia Hartolan kylän luonnosta liikkuen.

Tarkista myös tiivistelmä Jokamiehenoikeuksista muistin virkistykseksi!

Retkeily

Heisanharjun virkistysalue tarjoaa hulppeat puitteet retkeilylle. Vastikään kunnostetut yöpymis- ja taukopaikat kutsuvat huilaamaan harjumaisemaan. Lisää tietoa Heisanharjusta löytyy sivuiltamme täältä. Heisanharjun virkistysalue on Kymenlaakson virkistysalueyhdistyksen ylläpitämä. KyVi:n nettisivuilta löytyy kattava esittely myös Heisanharjusta.

Eikä tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, esimerkiksi Taikalammella riittää nähtävää joka vuodenaikana.

Suunnistus

Kouvolan Sanomien iltarasteilla voi helposti tutustua suunnistuksen saloihin myös Hartolan kylällä. Iltarasteja on järjestetty useana kesänä vähintään yhdet, alkamispaikkana PVY:n talo. Ilmoitamme iltarasteista sekä muista tapahtumista tapahtumakalenterissamme.

Hartolan kylältä löytyy myös loistavia maastoja trendikkääseen polkujuoksuun (trail running). Polkujuoksu on käytännössä juoksemista maastossa muulla kuin asfalttipinnalla. Polkujuoksu aktivoi jalkojen lihaksia monipuolisemmin ja pehmeä maasto vaimentaa askellusta.

Melonta

Hartolan kylän läpi virtaavan Hartolanjoen meloja pääsee pienellä vaivalla jopa Verlaan saakka. Melontareitin kunnostus Huhdasjärveltä alkaen on suunnitteilla. Ilmoitamme kunnostustöiden kulusta tällä sivustolla.

Geokätköily

Jaalan Hartolan kylässä ja lähialueilla on useita geokätköjä odottamassa löytäjiään. Mm. Heisanharjun virkistysalueella kätköjä on useita. Nykyaikaiset ”aarrekätköt” ovat yleensä merkittävissä tai näkemisen arvoisissa paikoissa, jotta etsijän mielenkiinto on helppo pitää yllä.

Geokätköily on maailmanlaajuinen harrastus, jossa käytetään hyväksi satelliittipaikannusta joten GPS-laite on suositeltava. Jotkut taitavat kartanlukijat tosin etsivät geokätköjä myös ilman paikannuslaitetta. Geokätköilyä voi harrastaa jokainen. Geokätköily on monipuolista: voit etsiä geokätköjä yksin tai ystävien kanssa, jokainen geokätkö on omanlaisensa ja voit piilottaa myös itse uusia geokätköjä. Kätköjen etsintä sekä piilotus kuuluvat jokamiehenoikeuksiin.

 Geokätköjen kuvaukset ovat geokätköilyn kansainvälisellä sivulla http://www.geocaching.com

Lähde: http://www.geocache.fi/

Myllyoja, kuva Mika Honkalinna. Ei saa kopioida!

Myllyoja, kuva Mika Honkalinna. Ei saa kopioida!

Vastaa