Ateljee Pihkahovi

Vuonna 2008 valmistuneessa Pihkahovissa on esillä Seppo Laatusen puuveistoksia. Veistosten aiheet ovat moninaiset; ikuistettuna Pihkahoviin on metsäneläimiä, krokotiileja, julkisuudenhenkilöitä, kyläläisiä ja löytyypä tallista yksi punainen formula-autokin.Taiteilija Seppo Laatusen Espanjalainen tanssija

Jokaisella teoksella on oma tarinansa, josta teoksen aihiota on lähdetty työstämään mutta monet työt ovat saaneet tarinalleen jatkoa myös luomishetken jälkeen. Esimerkiksi espanjalainen flamencon tanssija on piirtynyt etelänmatkalla Laatusen mieleen ja valmistunut koti-Suomessa Pihkahoviin lomamuistona. Myöhemmin muuan toinen espanjalainen matkailija käydessään Pihkahovissa tunnisti patsaan kuin ilmetyksi tyttärekseen. Pihkahovin perukoilla istuskelee myös puusta veistetty Kauniit ja rohkeat-sarjan Brooke. Valmiin, Taiteilija Seppo Laatunen: Brookeistuvaan asentoon veistetyn patsaan kuljettaminen auton etupenkillä oli helppoa ja Laatunen näyttikin Brookelle paljon kotikaupunkiaan. Uhkea Brooke kuitenkin aiheutti vaaratilanteita liikenteessä kanssa-autoilijoiden bongatessa julkkiksen, joten nyt Brooke istuu enää vain rakkaan Ridgensä vieressä.

Aikoinaan Laatunen veljineen hankki metsätöihin Jaalan ensimmäisen moottorisahan ja sahankäyttötaidot jalostuivatkin vuosien myötä taiteellisiin sfääreihin. Koko Pihkahovi on puunkäsittelyn taidonnäyte sekä sisältä että ulkoa. Myös Pihkahovin pihapiiristä löytyy runsaasti ihailtavia teoksia. Pihaan tultaessa vieraita vastaanottaa suuri tumma teos “Työn alttari honkien” jossa kiteytyy taiteilijan innostus, arvostus puuhun ja kunnioitus entisten Jaalalaisten sukupolvien työhön metsissä.

Laatusen töitä on esillä monissa paikoissa, suurilukuisimman kokoelman voi löytää Ala-Härmän Rölli-metsästä. Laatunen on tehnyt Rölli ja metsänhenki-elokuvan lavasteisiin kymmeniä teoksia jotka edelleenkin löytyvät Rölli-metsästä.

Vuoden 2014 mittava projekti on suuri pahkasta veistetty Kalevala-teos, jossa Väinämöinen soittaa kannelta. Teos valmistunee kesäksi.

Taidokkaasti veistettyjä töitä voi ihailla Pihkahovilla soittamalla taiteilijalle tai ohi ajaessaan poiketen, sisälle pääsee jos Sepon auto on pihassa. Laatunen lupaa myös ilmoitella näyttelytilaisuuksista paikallisissa julkaisuissa.

 Ateljee Pihkahovin osoite on Ahvenistontie 28, 47710 Jaala.
Ateljee on avoinna sopimuksen mukaan.
Lisätietoja: Taiteilija Seppo Laatunen, puh. 0400 710 049