Kylän kauppa

Tälle sivulle kootaan perinnetietoa ja historiaa Jaalan Hartolan kyläkaupan vaiheista. Valitettavasti sivu on vielä työn alla. Kiitos kärsivällisyydestä. Jos kynä pysyy kädessä, kirjoita ihmeessä oma juttu! Myös kuvat kaupasta ja kylän elämästä ovat tervetulleita.
Lisätietoja saat ottamalla meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeen kautta.

Kyläkauppa on aikansa mittari.

Hartolan kylällä on ollut aikanaan jopa kaksi toimivaa vähittäismyymälää. Jaalan osuuskaupan sivuliike palveli asiakkaita vastapäätä Mäntyharjuntietä kuin missä nykypäiviinkin saakka säilynyt kyläkauppa sijaitsee.  Viimeinen osuuskaupan myymälänhoitaja oli Olli Loukkojärvi. Loukkojärvi työskenteli osuuskaupassa sen sulkemiseen saakka, vuoteen 1973.

Sotien jälkeen nykyisellä paikalla toimivan kyläkaupan rakennutti ensimmäinen kauppias Tauno Raita.  Alla olevassa kuvassa poseeraavat Raitan perheen lapset Sirpa (vas.) ja Seppo (oik.). Kaupan ulkovuori oli ajalleen tyypillinen vinolaudoitus. Kuva on otettu 40- ja 50-lukujen taitteessa. Raita omisti kaupan mutta vuokrasi toiminnan Parviaiselle 50-luvulla sekä Ritva ja Jalmari Petäjämäelle 50-luvun alussa.  Väinö Kolli osti kaupan Raitalta ja toimi kauppiaana kymmenisen vuotta.

Seppo ja Sirpa Raitan kaupan edessä

Seppo ja Sirpa Raitan kaupan edessä

Vuonna -63 kyläkaupan osti Helli Taavila, entinen osuuskaupan myymälänhoitaja. 

Vastaa