PVY:n kesä 2019

KYLÄNÄYTELMÄ: Itsenäisyyden lyhyt historia Jaalan horisontista

Liput 17 €, sis. kahvit näytöksen jälkeen.
Varaa liput TÄSTÄ

NÄYTÖSPÄIVÄT
15.8. torstai klo 19
16.8. perjantai klo 19
17.8. lauantai klo 14 ja 16,
18.8. sunnuntai klo 14 ja 16

Käsikirjoitus ja ohjaus Vuokko Tuomi.

Vielä edelleenkään ei Kouvolan suuren uuskaupungin väki oikein usko, että siihen kuuluu pohjoisessa Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisen maa-alojen kokoinen osa entistä Jaalaa, joka alkaa näkyä, kun katsoo Salpausselän korkealta harjanteelta Jaalan kirkonkylästä pohjoiseen.

Siellä asuu itä-hämeen murretta puhunut sitkeä ”veskansa” kirkasvetisten järvien, pienten peltotilkkujen ja suurten metsien keskellä. Uusin näytelmä vetää yhteen vuosisataisen valtiollisen kehityksen: ”Itsenäisyyden lyhyt historia Jaalan horisontista.” Vuokko Tuomi ja PVY:n näytelmien taustaryhmä on kerännyt lähdetietoa niistä ihmisistä, jotka ovat ennen eläneet Jaalassa ja maan johtopaikoilla. He ovat olleet mukana toiminnallaan nostamassa maata nälkävuosista hyvinvointiin. Toiminnan jäljet näkyvät yhä. On tervahautojen pohjia ja metsittyneitä peltoja. Jokiemme pöheköityneillä rannoilla näkyy uittopolkujen pätkiä ja vesissä parkkoja, joihin sidottiin uittopuomeja. Ne ovat kertomassa työntäyteisestä elämästä. Ennen ei lannistuttu luonnon karuudesta, vaan mietittiin ja toteutettiin keinoja paremman tulevaisuuden tavoittamiseksi. Tervetuloa aikamatkalle teatteriin!

Kyläteatterimme on vuosia onnistunut raskaista aiheista huolimatta luomaan kyläläisille, näyttelijöille sekä yleisöllemme mukavaa yhdessäoloa ja kauniita kesäisiä päiviä. Näytelmä esitetään PVY-talon juhlasalissa. Teatterilipun hintaan sisältyy aina kahvit sekä teemaan sopiva valokuvanäyttely tapahtumapaikoista idyllisellä Pienviljelijäyhdistyksen tanssilavalla.

VUOHIJÄRVI SOI!
2.-3.8.2019
Liput sekä lisätiedot www.vuohijarvisoi.com

Musiikki- ja taidetapahtuma Vuohijärvi Soi tarjoaa Hartolan kylällä jälleen kerran kahden päivän ajan herkullisen kattauksen huikeita tulkitsijoita, taiteilijoita, sykähdyttävää musiikkia, yhteisötaidetta sekä yhdessäoloa kaikenikäisille.

Säihkyvän swengaava salonkiorkesteri Golden Monrepos valaisee elokuun illan Jaalassa.

Konserttigaalaa tähdittävät Antti Sarpila, Angelika Klas, ja Hannu Lehtonen. Konsertin jälkeen ilta jatkuu konserttitanssiaisilla solistien säestyksellä. Illassa mukana myös nuori pianovirtuoosi Anton Uotila.

Ohjelmassa elokuvamusiikkia, swingiä, operetteja, jazzia ja tangoja sekä tanssimusiikkia valmistettuna taatulla Vuohijärvi Soin festarireseptillä: ripaus glamouria, kahmalollinen swengiä, setti parhaita biisejä, tunnelmaa tuoreeltaan katosta poimittuna. Kaikki tämä vatkataan yhteen taidolla ja tunteella ja maustetaan timanttisilla solisteilla. Tarjoiluehdotuksena suositellaan tarjoiltavaksi parhaiden ystävien sekä mukavien tanssikenkien kera.

Tutulla reseptillä mennään myös lauantaina. Silloin menosta vastaavat Marco Könönen Latin- Jazz Band, Fugaiu Novo Musiikkikollektiivi, Taksi ja Tanssiryhmä Kipuna Kollektiini sekä muita festivaaliesiintyjiä. Ja tietysti illan päätteksi suuren suosion saanut ”Ceilidh” ryhmätanssin ja musiikin ilta.

Tämän vuoden kuvataiteilijat ovat Pinke Lajos, Timo Filpus ja Noora Nevalainen.
Liput ennakkoon sekä lisätietoa osoitteesta vuohijarvisoi.com

Tervetuloa!